Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

έχει πέσει λίγη χρυσόσκονη στις αποσκευές του καλοκαιριού;


αἰών παῖς ἐστι παίζων, πεσσεύων· παιδός ἡ βασιληίη. (Ηράκλειτος)
Ένα παιδί που ρίχνει τα ζάρια ο χρόνος∙ αυτός έχει την εξουσία.

Και καθώς ο κύριος Χρόνος μάς κύλησε στα τέλη του ιουνίου, καθώς πέρασε κι η τελευταία μέρα των εξετάσεων και ήδη το δέρμα κάποιων συναντήθηκε με τις αμείλικτες καλοκαιρινές ακτίνες, καθώς η β΄λυκείου αρχίζει να μετασχηματίζεται σε ανάμνηση και να κουρνιάζουν μέσα μας πρόσωπα και στιγμές,
η χρυσόσκονη λέει πως μέχρι εδώ ωραία τα κατάφερε: χρύσωσε τις νύχτες μας, απαλά, διακριτικά, επίμονα, τρυφερά. Μας έφερε κοντά σε κείμενα,  σε σκέψεις, αλλά και τον ένα στον άλλο. Μας βοήθησε να νιώσουμε τη γοητεία της συνάντησης, της έκφρασης και της ανταλλαγής.

Και αν από το Σεπτέμβρη δε θα μας αγκαλιάζει όλους μαζί η ίδια αίθουσα, είπαμε μήπως, κάποιοι από μας, ξαναζωντανέψουμε τη χρυσόσκονη σα μια παρέα, μια παρέα που διψάει να μάθει «μανταρίνι και άψινθο» (Ελύτης αυτό, Μαρία :-) ), μια παρέα που σχηματίστηκε σε μια τάξη και που καθημερινά, με συνέπεια και επιμονή, γκρέμιζε τους τοίχους της, για να κοινωνήσει το έξω με το μέσα, για να μπορεί να ταξιδεύει απερίσπαστη στο χώρο και το χρόνο (κι ας λέει ο Ηράκλειτος) και να απολαμβάνει ό,τι μπορεί να απολαύσει.



Παίρνει, λοιπόν, η χρυσόσκονη τα κουβαδάκια της, μαγιό, ομπρέλα, φτυαράκια, βατραχοπέδιλα και μάσκα και πάει να στήσει το αντίσκηνό της στις όχθες του καλοκαιριού. Βλέπω το Σεπτέμβρη να μας κλείνει το μάτι. Θα δούμε αν θα του το κλείσουμε κι εμείς, ε;


ΥΓ. Πώς να κάνω εγώ την τελευταία ανάρτηση χωρίς να ευχαριστήσω όλους εσάς που ταξιδέψαμε μαζί; Χωρίς να σας ξαναπώ μονότονα πόσο σας καμάρωνα και σας καμαρώνω, πόσο από την ομορφιά σας δανείστηκε η χρυσόσκονή μας;
Καλό καλοκαίρι.

7 σχόλια:

  1. Kαλό καλοκαίρι σε έναν μοναδικό Δάσκαλο και μια γλυκιά τάξη!
    Τι περισσότερο ή λιγότερο να ευχηθώ από ένα "Καλό Σεπτέμβρη" αφού τόσο φαίνεται να τον αναμένετε όλοι;

    Ξέρω θα μπορούσα να πω καλά μπάνια, ξεκούραση, ξεγνοιασιά. Ε ναι και από αυτά.. :)

    Συγχαρητήρια και από μένα προς όλους σας, για το μεράκι σας, για τη χημεία σας, για τα δώρα που μας προσφέρατε και τη συντροφιά που μας κρατήσατε!

    Φιλιά, φιλιά καλοκαιρινά και καλές συνέχειες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερή τελευταία (...για το καλοκαίρι) ανάρτηση!!!
    Εύχομαι ένα υπέροχο καλοκαίρι σε όλους!!!(όσο υπέροχο, βέβαια, μπορεί να γίνει το συγκεκριμένο για εμάς τα μελλοντικά ...τριτάκια...)
    Καλές βουτιές (ΟΧΙ από τα παράθυρα...)!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα πω πολλά. Και αυτό διότι δεν πρόκειται να αποχαιρετήσω κανέναν.
    Αρχικά θα ευχηθώ καλό καλοκαίρι σε όλους, πολύ κουράγιο στα παιδιά που στοχεύουν στις πανελλήνιες του χρόνου και καλή ξεκούραση σε όσους θέλουν να διασκεδάσουν. Ας σκεφτόμαστε θετικά... Είναι μόνο μια χρονιά ακόμη και θα περάσει γρήγορα αν είμαστε καλά. Οπότε να έχετε όλοι καλή διάθεση.
    Όσο για εσάς κύριε Μάνεση, το καλό που σας θέλω, να μην μας ξεχάσετε. Να έρχεστε συχνά στο σχολείο, να μας βλέπετε, να φέρνετε κιθάρες, αρμόνια, να τραγουδάμε και να περνάμε καλά. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι μου δώσατε την διεύθυνσή σας, οπότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει (μπουχαχα)...
    Πέρα από την πλάκα βέβαια, θέλω να σας πω ένα ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ για την υπομονή που μας δείξατε, για τις πλάκες που μας κάνατε, για τις στιγμές χαράς που μας προσφέρατε και για τη δυνατότητα που μας δώσατε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να τραγουδάμε. Γιατί είτε το πιστεύετε, είτε όχι, οι πρόβες μας τις Κυριακές ήταν ένα από τα πιο χαρούμενα κομμάτια της ζωής μας. Βέβαια, πιστεύω ότι αυτό δεν το κρύψαμε ιδιαίτερα, αν σκεφτείτε ότι κάθε φορά πέφταμε κάτω από τα γέλια.
    Τέλος πάντων, επειδή κύριε αντίο δεν πρόκειται να σας πω, θα σας ευχηθώ ένα καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση.
    Καλές διακοπές χρυσόσκονη!!!
    Τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωράω... να γράψω εδώ, "Χρόνια Πολλά" και Ευτυχισμένα, Διονύση!
    Υγεία, ευτυχία, Δημιουργικότητα, Επιτυχία!
    "Καλή Σχολική" χρονιά σε όλους σας, παιδιά, μικρά και μεγάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Best content & valuable as well. Thanks for sharing this content.
    Approved Auditor in DAFZA
    Approved Auditor in RAKEZ
    Approved Auditor in JAFZA
    i heard about this blog & get actually whatever i was finding. Nice post love to read this blog
    Approved Auditor in DMCC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ways look forward for such nice post & finally I got you. Really very impressive post & glad to read this.
    Architects in Indore
    Civil Contractors in Indore

    ΑπάντησηΔιαγραφή

γράψτε μας κάτι