Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ενδιαφέρουσες (πείτε μου αν είναι) πληροφορίες!!!


Τώρα που πλησιάζουν οι ...εξετάσεις αλλά και γενικότερα είναι καλό να γνωρίζουμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες:




Κατά την διάρκεια του ύπνου, δηλαδή, ότι έχουμε διαβάσει ή γενικότερα έχουμε βιώσει εγκαθίσταται από την προσωρινή στην μόνιμη μνήμη του εγκεφάλου. Επομένως, ένας αποτελεσματικός τρόπος να θυμόμαστε την επόμενη μέρα μαθήματα που διαβάσαμε την προηγούμενη είναι να απολαύσουμε έναν καλό ύπνο! Κοιμηθείτε λοιπόν (κατά προτίμηση όχι πάνω στο βιβλίο…)!






 Εδώ τονίζονται οι ευεργετικές ιδιότητες της μουσικής και του τραγουδιού!
  
Από ό,τι φαίνεται η μουσική έχει την δυνατότητα να επιδιορθώνει βλάβες του εγκεφάλου αλλά και να επαναφέρει χαμένες αναμνήσεις…δεν είναι φοβερό;;; Όσοι λοιπόν μπορείτε να συγκεντρωθείτε, ακόμα και διαβάστε με μουσική για να αποτελέσει έτσι ένα μέρος της καθημερινής σας ζωής!

Ξέρατε ότι όταν είστε αγχωμένοι βοηθάει σημαντικά να αρχίσετε να τραγουδάτε; Μην σας φανεί λοιπόν περίεργο αν πριν τις εξετάσεις δείτε κάποιους να …τραγουδάνε. Δεν είναι ότι είναι χαρούμενοι, κάθε άλλο!


  Τέλος κάτι για την …Σοκολάτα…!!!




Ειδικά οι θετικο-τεχνολογικοί  πρέπει να ενθουσιαστούν τώρα που ξέρουν ότι τρώγοντας σοκολάτα μπορούν να βελτιώσουν τις μαθηματικές τους ικανότητες! Οι υπόλοιποι μπορούμε επίσης να υιοθετήσουμε την σοκολάτα στο διαιτολόγιο μας καθώς η κατανάλωσή της, πριν επιχειρήσουμε να διαβάσουμε ή να γράψουμε ένα διαγώνισμα, αυξάνει τις πιθανότητες που έχουμε να κατανοήσουμε τις πληροφορίες που μας δίνονται και να περάσουμε με έναν υψηλότερο βαθμό! Ωστόσο, μόνο η σοκολάτα δεν κάνει θαύματα…, οπότε έχετε στο νου σας : << Μέτρον Άριστον>>  και <<Συν Αθηνά και Χείρα Κίνει>> !

20 σχόλια:

  1. Γεια σου, Φωτεινή!

    Λοιπόν, κάτσε να δούμε αν κατάλαβα καλά τις προτροπές σου:
    1) Για τον ύπνο: Αν θέλουμε να εμπεδώσουμε κάτι, καλό είναι να κοιμόμαστε κάτι μερόνυχτα, ε; Μμμ..

    2) Είναι σίγουρο πως αν τραγουδάμε δε θα ...αγχώνουμε τους άλλους; Είναι σίγουρο πως το τραγούδι είναι αγχολυτικό για όλους ταυτοχρόνως;! Γιατί μόλις ανοίγω το στόμα μου στο σπίτι, με τραγουδιστική διάθεση, ο γιος μου πανικόβλητος πετάγεται φωνάζοντας "Μηηηηηηηηηηη!!" ;; Δεν ξέρει ότι ξεαγχώνομαι;

    3) Αυτό με τη σοκολάτα το έχω παρατηρήσει, όταν ο γιος που λέγαμε μου λέει "όχι όλη δική σου! Μισή μισή να τη φάμε!". Ξέρεις πόσο προοδεύω στα μαθηματικά, όταν προσπαθώ να βρω ποιο είναι το μισό της σοκολατένιας πλάκας;

    (Εντάξει, εντάξει, δε γέλασε κανείς..)

    Φωτεινή, η Χρυσόσκονη θα σε ευγνωμονεί, που σε περιόδους δύσκολες και τη στιγμή που πάει για λουκέτο, τη γλύκανες με τις σοκολατίτσες σου.
    Ευχαριστούμε πολύ - και ναι, οι πληροφορίες σου πολύ ενδιαφέρουσες :-)

    Καλό, μακριά από άγχος, σαββατοκύριακο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτεινή μου ευρηματικότατη η ανάρτηση σου και σίγουρα χρήσιμη για τις.....εξετάσεις που πλησιάζουν! Βέβαια απο όλα πιο πολύ συγκράτησα αυτό περί ύπνου, μιας και το θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμο!
    Οκ πέρα απο τη πλάκα, μ'αρεσε η ανάρτησή σου!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχαχαχα!

    1) Όσο δελεαστικός και αν ακούγεται ο συνεχόμενος ύπνος χωρίς έγνοιες και υποχρεώσεις είναι δυστυχώς άπιαστο ...ΟΝΕΙΡΟ. (Κάποια στιγμή, ωστόσο, θα τον αποκτήσουμε θέλοντας και μη...). Παρ'όλα αυτά ένας ύπνος για περίπου 6-7 ώρες μέσα στο 24ωρο πρέπει να επιδιώκεται!

    2) Δεν ξέρω για τους άλλους... πάντως για εμάς τους... μουσικόφιλους μια χαρά δουλεύει!!! Πιστεύω, όμως, ότι η διάθεση για τραγούδι είναι μεταδοτική ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις.

    3) Είδατε;;;!!! Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα μαθηματικά της οφέλη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο!


    Μαράκι! Πράγματι είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη η ανυπολόγιστη αξία του ύπνου για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και όσον αφορά δραστηριότητες πέραν της αποστήθισης! (μια απορία: ποιος κάνει πλάκα εδώ;;; Όλοι σοβαροί δεν είμαστε;;;)

    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!
    Καλό σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα ισχύει αυτό με τη μουσική, γι΄ αυτό άλλωστε τη χρησιμοποιούν και οι ειδικοί!
    Χαίρομαι για τις ιδιότητες του ύπνου αλλά όχι τόσο για της σοκολάτας. Χμ.. μήπως είναι άλλη μια αφορμή για να τρώμε; Εντάξει το λέω γιατί ζηλεύω εκείνους που τρώνε και δεν έχουν "παρενέργειες"! -.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι κ.Μανεση ,κ.Φωτεινη και λοιποι ... καλα ειναι ολα αυτα που γραφετε περι υπνου, μουσικης και σοκολατας,αλλα η ερευνα σας ειναι ελλιπης !!! :) το''μυστικο'' για τις σχολικες μας ε3ετασεις ειναι να να εχεις α)καλα σκονακια β)καλο ''μπροστινο'' ή εστω καλο ''πισινο'' και γ) αφελοις επιτηρητες..!!!! :P καλο σαββατοκυριακο !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη, κι εσύ εδώ; Μήπως πρέπει να ξανασκεφτούμε αν θα το κλείσουμε ή όχι το μαγαζί;!

      Ελένη, καλά και τα σκονάκια, αλλά τη γλύκα της σοκολάτας δεν την έχουν. Όσο για τον ύπνο και τη μουσική, τι να πω, αυτά είναι πέρα από κάθε σύγκριση, ο καλύτερος δρόμος για τον Παράδεισο - κι ας λέει άλλα ο Καζαντζάκης!

      Τώρα, φαντάζεσαι πώς με γαργαλάει να γράψω για τον "πισινό", αλλά αν το επιχειρήσω μάλλον θα με συλλάβουν για αθυροστομία :-)

      Καλό σαββατοκυριακοδεύτερο και σε σένα - ε, έχουμε καιρό μέχρι τα άγχη, μη βιαζόμαστε!

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατερίνα Μουτσούλα18 Μαΐου 2014 στις 2:06 π.μ.

    Eλένη εγώ από πίσω μου έχω την Φωτεινή! Πώς νομίζεις έγραψα καλά πέρυσι? Επειδή φέτος όμως θα έχει καλή επιτήρηση, θα το ρίξω στις σοκολάτες. Πάει και η δίαιτα αλλά χαλάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε, παιδιά, ούτε εγκαίνια να είχαμε! Ξαναζωντάνεψε το μαγαζί! γεια σου, Κατερίνα

      Λοιπόν, ποτέ δε φανταζόμουνα ότι κάνοντας καλή επιτήρηση συμβάλλω στα κέρδη των σοκολατοβιομηχανιών!. Αν και...τώρα που λες για τη δίαιτα και μετά απ' αυτό τον καταπληκτικό και ανένδοτο αγώνα που έχεις κάνει, νομίζω πως πρέπει να το ξανασκεφτώ: μάλλον να παίρνω κανέναν υπνάκο στην επιτήρηση - άλλωστε, όπως τονίζει η Φωτεινή, κι αυτός ευεργετικός είναι! ( Για όλους, για όλους!)

      Άντε, καλημέρα, μου φαίνεται πως έχω δουλειά: χρειάζεται επανασχεδιασμός της χρυσόσκονης ( λέτε;)

      Διαγραφή
    2. Κατερίνα Μουτσούλα18 Μαΐου 2014 στις 3:07 μ.μ.

      Λέεεεμε!!

      Διαγραφή
  8. Ελένη! Οι προτάσεις σου για επιτυχία στις εξετάσεις φαίνεται να προτιμώνται από την πλειοψηφία των μαθητών άρα όσο δύσκολο και αν μου είναι να το παραδεχθώ...ομολογώ ότι η ερευνά μου χρειάζεται προσθήκες...Θα σε συμβουλευτώ στην επόμενη!

    Κατερίνα! Κρύβε λόγια....:P Και ενέδωσε με μέτρο στον πειρασμό της σοκολάτας!

    Κύριε! Να συνεννοηθείτε και με τους υπόλοιπους καθηγητές να έρχεστε με μαξιλαράκια στις αίθουσες...Εμείς για την υγεία σας φροντίζουμε...! Συμφωνώ και επαυξάνω με τον επανασχεδιασμό ( αν και πρέπει να παραδεκτό ότι δεν ξέρω και τι ακριβώς εννοείται...το σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν θα κλείσει η Χρυσόσκονη!) ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μαξιλαράκια δεν υπάρχει πρόβλημα, Φωτεινή. Θα χρησιμοποιούμε αυτά που είχατε όλο το χρόνο, όταν ... σας έκανα μάθημα:-)

      Κατερίνα και Φωτεινή: Αν φανταστούμε ότι μπορεί η χρυσόσκονη να αποτελέσει ένα πεδίο επαφής/διαλόγου/συνεύρεσης/ανταλλαγής σοβαρών και μη απόψεων και σκέψεων ακόμα κι όταν δε θα είμαστε μαζί στο σχολείο, δε θα είχα καμία αντίρρηση να την κρατήσουμε. Μπορούμε να το συζητήσουμε από κοντά;Τι λέτε; Θέλετε; Αξίζει; Το έχουμε ανάγκη/όρεξη;

      Διαγραφή
  9. κατερινα αλλαζουμε 8εση φετος στις ε3ετεσεις ?ετσι για την αλλαγη ..!οσο για τα μα3ιλαρακια κ.Μανεση ελπιζω να μην το ενοειτε για ολους ^__^..γιατι μονο η φωτεινη και η κατερινα κ.Μανεση εγω γιατι να μεινω στην απε3ω??? :P και ναι 8ελουμε ,α3ιζει και το εχουμε αναγκη του χρονου που 9α ειναι δυσκολη χρονια να επικοινωνουμε σοβαρα και μη απο εδω .. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη, καθόλου στην απέξω! Μέσα για μέσα!
      Απευθύνθηκα στη Φωτεινή και στην Κατερίνα επειδή κάτι είχαν γράψει πριν σχετικά μ' αυτό. Η αλήθεια είναι ότι η ανάρτηση της Φωτεινής και οι "επισκέψεις" σας στα σχόλια ήταν μια απολύτως ευχάριστη έκπληξη και μεγάλη χαρά για το γεγονός ότι μπορούμε να συνεχίσουμε. Ε, θα τα πούμε κι από κοντά..

      ( Πάντως, για τη ...μη σοβαρή επικοινωνία, μην ανησυχείτε καθόλου! Εδώ είμαι εγώ!) :-)





      Διαγραφή
  10. Ελένη οφείλω να ομολογήσω οτι με κάλυψες, αλλά άσχετο εσεις μια χαρά θα βολευτείτε που είστε στην ίδια τάξη (εγώ που είμαι σε άλλο τμήμα);; :-P
    Όσον αφορά για το blog (αν και ξέρω πως η παρουσία μου το τελευταιο διαστημα ηταν κάπως περιορισμένη κ.Μάνεση) πιστεύω πως θα άξιζε αν υπήρχε θέληση απο όλους μας να το κρατούσαμε και του χρόνου, ειναι ένας τρόπος επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων όπως είπατε και εσείς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mαρια χαιρομαι που σε καλυψα με την ερευνα μου :P εε ολο και καποιον θα βρεις και εσυ να ''συνεργαστητε'' στις ε3ετασεις:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε! Πρόλαβαν και με κάλυψαν η Ελένη και η Μαρία σχετικά με ΠΟΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ την Χρυσόσκονη και ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ να την κρατήσουμε!!!! Θα σας το πούμε και από κοντά!

    Παρατήρηση: ένα είναι σίγουρο για το σχολείο, μας δίδαξε σωστά το μάθημα της συνεργασίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή, για την ώρα δηλώνω ένα τεράστιο χαμόγελο χαράς και μια βαθιά συγκίνηση! Τα υπόλοιπα από κοντά!

      ( Πλάκα έχει: μέρα εκλογών και ...ψηφίζουμε κι εμείς τα δικά μας:-) )

      Διαγραφή
    2. πιο Σημαντικά ειναι τα δικά μας θέματα παρα οι εκλογες :-)

      Διαγραφή

γράψτε μας κάτι